Antwerpen

Antwerpen, de wereldberoemde stad aan de Schelde, barst van de historie. Oude binnenstad, een groot aantal musea, leuke restaurants en een levendig uitgaansleven maken Antwerpen een van de topbestemmingen van België. Antwerpen is ook bekend als de winkelstad van de Benelux. De grootste attractie voor de kinderen is de Zoo – de mooiste 19eeuwse dierentuin ter wereld. Het neemt maar een uurtje om van Knokke naar Antwerpen met de auto of met de trein te rijden. Het Centraal Station is een van de bezienswaardigheden van Antwerpen.

Het leuk adresje: Grand Cafe Horta in Hopland.

Sluis

Het Nederlandse toeristische dorpje Sluis met een Bourgondische sfeer is op een steenworp van ons park, vlak aan de grens. Hier vindt u een grote keuze van leuke winkels en terrasjes. Er zijn ook enkele restaurants met speeltuinen.

Het leuk adresje: restaurant d’Ouwe Schuure in St. Annastraat.

Lille

Een uurtje met de auto van ons park – en u bent in Frankrijk, in de prachtige stad Lille (Rijsel) waar de Vlaamse en Franse invloed evenveel merkbaar zijn. De hoofdstad van de regio Nord-Pas-de-Calais straalt gezelligheid uit. Begin uw bezoek met de schitterende La Grand Place en ga verder naar Le Vieux Lille om andere bezienswaardigheden te bewonderen. Lille is een shoppingparadijs, u hebt hier uitgebreide eetmogelijkheden, rijke cultuur en geschiedenis – wat moet u nog meer hebben voor een leuk daguitstapje?

De leuke adresjes: restaurant Monsieur Jean, Rue de Paris (naast La Grand Place), restaurant Le Fossile, Rue Saint- Etienne (naast de parking du Nouveau Siècle), brasserie La Paix, Restaurant Le Pot Beaujolais (26 Rue Pierre Mauroy), Place Rihour (naast La Grand Place).

Brugge

Het prachtige historische Brugge, met zijn kanaaltjes en bruggen, het Venetië van het Noorden genoemd, is maar 25 minuten met de auto, de bus of met de trein. Hier ontdekt u bijzondere plekken, getuigen van een rijk verleden. De bekendste bezienswaardigheden van Brugge zijn het Belfort, de Basiliek van het Heilig Bloed, Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Sint-Salvatorskathedraal en het Begijnhof. Een rondvaart op de Brugse kanalen of een rit met de paardenkoets zijn leuke manieren om deze fraaie stad te bewonderen.

De leuke adresjes: cafe Craenenburg op de Grote Markt en bistro De Huzaar in de Vlamingstraat.

Lissewege

Het witte dorp Lissewege met z’n authentieke karakter staat in de lijst van de mooiste dorpen van West-Vlaanderen. De imposante 13-eeuwse O.-L.-Vrouw kerk is zeker een bezoekje waard. Er is ook een authentieke snoepwinkel met 60 soorten ouderwets snoepgoed. Lissewege is gemakkelijk bereikbaar met de auto of met de fiets.

Het leuk adresje: restaurant Ter Doest in de Ter Doeststraat.

Damme

Het middeleeuwse pittoreske Damme, de stad van de Vlaamse ontembare geus Tijl Uilenspiegel, ligt op 14 km van ons park. Het prachtige stadhuis, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Sint-Janshospitaal samen met een gemoedelijke sfeer maken een bezoek aan Damme onvergetelijk. Van Damme kunt u met de rivierboot Lamme Goedzak naar Brugge varen en genieten van het unieke landschap.

Het leuk adresje: restaurant De Kleine Rietgans, Dammesteenweg 4, 8340 Damme.

Gent

Gent is een sfeervolle stad waar de rijkdom van het verleden nog steeds zichtbaar is in de binnenstad. Een van de bekendste bezienswaardigheden van deze historische stad is de Sint-Baafskathedraal, waar het unieke altaarstuk Aanbidding van het Lam Gods, door de gebroeders van Eyck geschilderd, zich bevindt. Talrijke musea, markten, winkels en het bruisende nachtleven maken Gent één van de leukste steden om te bezoeken. De Gentse feesten in de zomer zijn echt populair. Vergeet niet de cuberdons, de Gentse neuzekes, te proeven –een lekkere Gentse specialiteit. Gent kan je gemakkelijk met de auto of de trein binnen drie kwartier bereiken.

Het leuk adresje: Grand Cafe Godot in de Hooiaard(rond de Groentenmarkt).

Scroll Up